2010 IFBB Australian Grand Prix

Autor: Pavel Vacek


Dne 13.3.2010 v Australském Melbourne proběhl již desátý ročník soutěže IFBB Australian Grand Prix. Tato soutěž stejně jako předchozí ročníky, slouží jako nominace na letošní Mr. Olympia, která je vždy vyvrcholením profesionální sezóny. Nominaci získali první tři místa, kteří si rozdělili i finanční prémii 20 000 USD
 
Nejvíce v očekávání byl loňský vítěz a nyní již dvojnásobný šampion Arnold Classic - KAI GREENE. Svou roli šampiona obhájil, když vystoupil na pódiu v ještě lepší formě než na Arnoldu a svým projevem dostal nejen fanoušky ale jak je vidno i porotu.
 
V lepší formě se ukázal i 40-letý Dexter Jackson, který disponuje krásnou symetrií těla a tentokrát i ostřejším rysem svalů. Stačilo to na výborné druhé místo.
 
Na třetím místě se po vyrovnaném boji umístil čerstvý profesionál Roelly Winklaar. Na Arnold Classic mu kvalifikace unikla jen o jedno místo a tak bojoval do poslední chvíle a vybojoval si zaslouženě postupovou pozici. Jeho objemy jsou obdivuhodné, zejména šíře ramen a obvod bicepsů a to vše v dobré kvalitě rysu. Rozhodně dobrý začátek !


 
 
Zdroj: www.rxmuscle.com