5 důvodů, proč navštívit Extrifit Cup, i když vás benč a deadlift vůbec nezajímá

Autor: Pavel Vacek

Je tu pondělí, a jak jsem se v sobotu na semináři SKFCR dozvěděl, pár lidí čeká na můj pravidelný sloupek, kde se dočtou něco z oblasti fitness a nějaký to moudro k tomu. Jenže já vás musím informovat o mnohem zajímavější věci, než je pojídání rýže a masa a zvedání železa. Byť o zvedání železa, navíc proklatě těžkého, v následujících řádcích rozhodně půjde.

Jak jistě mnozí z vás vědí, Extrifit ve spolupráci s různými pořadateli pořádá soutěže pod názvem Extrifit Cup. Na jaře se dělá pohárová soutěž v kulturistice a fitness, v létě v benči a deadliftu. Na jaře si na své přijdou příznivci vyrýsovaných svalových snopců, hlubokých břišáků a ladných křivek vypracovaných ženských těl, v létě přijdou na řadu sice méně viditelné, zato však o dost silnější kopce masa a řinčení železa. Jak všichni víme, na jaře nám ten kulturisticko-fitnessový Extrifit Cup zhatila ta chřipková sezóna, takže s pohledem na bicepsy velikosti kokosového ořechu jsme měli utrum. A i když pandemie opět momentálně řádí silou astmatické myši, napadlo nás, co to takhle pro tentokrát spojit?

Takže tu mám zásadní informace, proč dorazit na Extrifit Cup?

1) Předně to nebude žádný bezvýznamný pouťák bez úrovně. Extrifit deadlift a benchpress 2020 je již momentálně 3. ročník a čísla účastníků pořád stoupají. Tenhle ročník si vzali do spolupořadatelské parády borci z EVLs Prague, Radek Filipi, Luděk Kalenský, zkrátka lidé, kteří tyhle eventy pořádat fakt umí. Momentálně je tak přihlášeno přes 150 borců a některé kategorie slibují parádní podívanou.

2) Nejsem žádný velký znalec lifterského prostředí, ale padesát litrů se na zvedačských závodech v tuzemsku obvykle nerozdává. Plus ceny od Extrifitu, samozřejmě.

3) I když jsou teď zase nějaká vládní opatření (prase, aby se v nich vyznalo), abychom nechytili tu zhoubnou nemoc, děláme všechno proto, aby se soutěž odehrávala venku. Předpověď slibuje ideální počasí, ale znáte to. Všichni sice vědí, jaká klimatická apokalypsa nastane za sto let, ale trefit se na dva dny dopředu, to už je celkem oříšek. Proto máme nachystané stany a kdyby ta věštba z lógru slibující 27 stupňů a sluníčko nevyšla, schováme se pod ně. Venku už ten vir prý tolik nefunguje, takže nás může být pohromadě mnohem víc.

Jenže to jsou informace pro liftery, přihlášené závodníky a fandy do zvedání, ty tam dorazí i bez těchto informací. Podrobnější info najdou i na fcb události Extrifit Cup 2020.

Jenže proč by měli jezdit fandové do pumpiček a fitnessek, ha?

1) Protože tolik špičkových kulturistů jste tenhle rok pohromadě ještě neviděli a pravděpodobně asi neuvidíte. Tomáš Kašpar, Vojta Koritenský, Pavel Koukal, Tonda Hodan, Radek Lonc, Honza Caha… A to není všechno…

2) Zasvěcenci ví, že na kulturistických akcích dát dohromady Elite Pro a IFBB Pro na jedno pódium, není jen tak. Vlastně je to nemožné. Ale tady to jde. Takže pozor! Český fanda bude mít vskutku ojedinělou možnost potkat slovenského profíka Tomáše Tabačiara, dále pak Slavoje Bednáře a….vzhledem ke spolupořádání s EVLS je velmi pravděpodobné, že akci navštíví i náš momentálně nejúspěšnější český kulturista Lukáš Osladil společně s Pavlem Beranem, kteří pro změnu spolupracují s Evls. Já vím, je to zamotaný, ale jména super, no ne?

3) Jenže ani to není všechno! Slavoj Bednář, Pavel Koukal, Vojta Koritenský a Tomáš Kašpar budou mít na místě i exhibici. Takže žádný obyčejný selfíčka v tričkách, ale pořádný zážitek z hromady svalů v akci. A navíc ve velmi solidních formách.

4) Samozřejmě nemůžou chybět ani krásné slečny. Rozhodně vás neošidíme o Kristýnu Seidlovou, která je v přípravě na své poslední amatérské soutěže (Diamond Cup Prag a Arnold Classic) před definitivním přestupem do Elite Pro. Na stánku Extrifit se pak na vás budou těšit Janča Brašničková, Monika Špačková (reprezentantka ČR) a Natálka Karlová. Na insta ji najdete pod @natunka_fitness

5) No a jestli vám nestačí tohle (a skutečným fandům do kulturistiky by mělo), asi vás unikátní setkání s borci světového formátu zas tak moc nebere. Ale neva! Mám poslední trumf v rukávu. Žrádlo a chlast! Budou řízky, grilovačka, bude pívo, budou protein tyčky, budou velkokapacitní tisícekalorický donuty, bude fantastická zmrzka, atd... To všechno bude. Sice za vaše prachy, ale bude. Co je ale mnohem podstatnější, je to, že bude skvělá atmosféra, tím jsem si teď už skoro jistý. Venkovní akce s hromadou známých lidí jsou ty nejlepší. Věřím, že se toho stanete nedílnou součástí.

Takže na viděnou v sobotu 8.8. v Otvovicích.

Všichni jste zváni, všichni vítáni a na všechny se těšíme.