Hvězdy Extrifit Teamu pomáhají

Autor: Pavel Vacek

Úvod tohoto článku píšu už popáté. Prostě nevím, jak začít. Vlastně si nejsem ani jistý, zda ten článek mám psát. Rozmýšlím se už dva dny. Nevím, jaký mu dát nadpis, proto použiji ten, co jsem sám nevymyslel. Chtěl bych vykřičet do světa žádost o pomoc pro malého kluka, ale zároveň se vyhnout podezření z laciné reklamy a citového vydírání. Chtěl bych popsat průběh akce, kterou jsem já, ale hlavně, a především kluci ve složení Vlasta Kužel, Vojta Koritenský a Slavoj Bednář v sobotu absolvovali. Jednalo se o pozvání, které jsme obdrželi od Adély Rumlerové, jež pomáhá rodině tělesně postiženého Matyáše. Šlo o seminář, jehož výtěžek ze vstupného šel na léčbu pro malého Matyáše. Na rovinu, váhali jsme. Ne snad proto, že bychom nechtěli pomoci, ale spíš proto, že jsme měli pochybnost, zda vůbec dokážeme pomoci alespoň malým, smysluplným dílkem.  Nebudu se tu jménem kluků bít do prsou, že jsme tu pomoc skutečně dokázali předat, ale soudě dle reakcí především rodičů a všech těch lidí kolem, kteří s nezměrným a nepopsatelným úsilím pečují a věří ve zlepšení zdravotního stavu Matyáše, soudíme, že alespoň trošičku ano. Především se vybrala díky vstupnému a dražbě osobních věcí kluků větší částka, než byla původně plánována a také proto, že díky té osobní zkušenosti, které je prostě nepřenosná, můžu apelovat i na vás. A nebudu v tom sám. Předám proto pomyslné slovo Slavojovi Bednářovi a bez jeho vědomí dodám (snad se nebude zlobit), že v přispění finanční částkou nekáže vodu a nepije víno, ale jde vlastním příkladem. 

Slavoj Bednář (status na facebooku z neděle)

Po včerejším výjimečném setkání s Máťou tohle musím prostě sdílet a ještě jednou napsat. Stojí to za přečtení. Já neudržel slzy, když jsem ho navíc včera mohl držet chvíli v rukách. Máme všichni obrovské štěstí a tím spíš bychom měli pomoct tam, kde se to štěstí zapomnělo. Máťa je velký bojovník a skvělý kluk a nikomu z nás nic neudělá pár korun, abysme mu pomohli se posunout k jednomu z jeho velkých cílů, a to postavit se na vlastní nohy.

Maty absolvoval 2 operace na prodloužení achilovek, ale teď je třeba to řádně zrehabilitovat, aby mohl srovnat chodidla a začít intenzivně makat na soběstačné chůzi a já vím, že on udělá maximum!!

Rehabilitace se 100%ní péčí přijde na 90 tisíc korun za 14 dní, což je pro rodinu se čtyřmi dětmi nemyslitelné. Ale s námi všemi to reálné je a věřte, že jejich vděčnost je obrovská a pomoc si zaslouží. Já s nimi včera byl.

Číslo účtu maminky je: 0972593103/0800

Budu i já rád za každý váš příspěvek!

Do zprávy pro příjemce napište Máťa nebo Matyáš. Díky!!