Jaký byl Extrifit Training Day v Brně?

Autor: Pavel Vacek

Tááák, kde začít? Třeba tím, že nám kluci těsně před volbami opravdu hezky opravili tu D1, takže do Newpark Gymu v Brně se mi těch cca 300 km co to mám z domova, jelo vskutku svižně a vůbec mi nevadilo, že si to štráduju přes celou republiku jenom proto, abych se setkal s teamem, s fanoušky teamu, naší značky a společně si udělali bezva sobotní odpoledne pod tradičním názvem Extrifit Training day…

Mělo to být již 23 takové setkání a já popravdě netušil, co nás po dvouleté pauze způsobené všemi těmi zákazy a opatřeními, vlastně čeká. Přece jen některé sociální návyky byly poněkud přerušeny, svět se částečně přestěhoval do on-line prostoru, ochota setkávat se u části společnosti ochabla. Přijdou lidi? Kolik jich bude? Bude to fiasko, nebo bude naopak natřískáno? Vážně jsem to tentokrát nedokázal odhadnout a jsem rád, že to nakonec vyšlo velmi dobře. Hlava na hlavě, jak to známe z některých předchozích setkání, sice neproběhla, ale velmi solidní účast cca 100 nadšenců do cvičení ano. A co víc! Velmi příjemných, živě se zajímajících a diskutujících lidí. A to je vždycky lepší varianta, než zamlklý plný sál. Zkrátka a dobře, bylo to skvělé setkání plné pohody, smíchu a dobré nálady.

O to se, pro mnoho fandů překvapivě, postaral především všem známý Karlos Vémola, který bavil publikum svými postřehy z diet a jeho historka, kdy ho neodolatelná chuť na sladké přivedla ke kombinaci strouhanky zakapané Iontexem, pobavila i zkušené kulturistické dietáře, kteří jsou na nějakou tu obskurní kombinaci už celkem zvyklí. A když jsem zprvu psal, že nevím, co čekat, tak jsem třeba čekal, že díky Karlosovi budeme mít o zábavu postaráno v tom smyslu, že se tam objeví ti bojovní hejtři z internetu a budou si to s ním chtít vyříkat pěkně napřímo, ale nikde nikdo…

Ba ne, kecám, tyhle typy se neobjeví nikdy, to vím už dávno. A proto jsme se dočkali spíš obdivných povzdechů a upřímného potlesku, když Vojta Koritenský, Pavel Koukal a Slavoj Bednář předvedli svou posoutěžní fazónu, resp. Slavoj formu, která pomaličku začíná gradovat před nadcházejícím Evls Prague. Není nad to, když se člověk ukáže tak nějak „mezi svými“, aniž by ho někdo po double bicepsu vybízel k přehazování písku na stavbě, jak to s železnou pravidelností čteme na síti, ale naopak ho odmění uznalým potleskem. Na tyhle setkání chodí fajn lidé, pro které jsou tihle borci (a borkyně, abychom nezapomněli na naši Kristýnu) vzory, a to se potvrdilo i v sobotu.

Takže jsme si parádně popovídali, rozdali hromadu vzorků, vypili litry proteinu na ochutnání, zaplavili planetu hromadou umělohmotných kalíšků, spálili kotel kalorií při soutěži u výpadů na čas, objevili varianty výpadů, které už nikdy nikdo neobjeví, zasmáli se u toho, společně pofotili, vyzkoušeli na vlastní kůži staredown, potrénovali, zapózovali, předvedli formu a dle reakcí na socsítích získali skvělé zážitky na celý život. A když píšu v množném čísle, myslím tím skutečně i Extrifit Team, vč. sebe samého.

Tyhle setkání jsou totiž oboustranným motorem jak pro vás, tak i naše sportovce. I je to nakopne, i je potěší kladné reakce a zájem publika. Takže díky vám všem, co jste dorazili a příští rok se zase někde setkáme. Třeba to bude stejně tak vřelé, jako tomu bylo v sobotu v Newpark Gymu Brno.