Lucie Boháčová - Spolužáci se diví, co to nosím za divné svačiny

Autor: Pavel Vacek

Již pátým rokem odměňuje firma Extrifit závodníky a závodnice mládežnických kategorií v rámci projektu "Odměna za výsledek". Podmínky této akce lze najít u nás na webu, ale v krátkosti jde o to, že všichni účastníci jarních mistrovských soutěží, kteří se rozhodli ve své přípravě vsadit na značku Extrifit, docílili medailového umístění buď na mistrovství Čech, nebo mistrovství ČR a nemají pozitivní dopingový test, mají nárok na odměnu do výše až 100 % jimi vynaložených finančních prostředků ve formě doplňků výživy dle vlastního výběru. Jedním z takto oceněných sportovců je i Lucie Boháčková.

Ahoj, mohla by ses našim čtenářům krátce představit? Jak dlouho cvičíš, co děláš, jakou studuješ školu?

Ahoj, jmenuji se Lucie Boháčová, je mi šestnáct let. Cvičím dva roky, kromě fitness ráda trávím čas s přáteli, studuji Soukromou střední školu podnikatelskou, obor Multimediální a reklamní tvorba.

Co, nebo kdo tě přivedl ke cvičení?

Přivedla mě hlavně nespokojenost se svou postavou, ale jinak tatínek, který cvičí od jeho patnácti let a je mou největší oporou.

Kam bys to chtěla nejdále dotáhnout? Kde je tvůj vysněný cíl? Máš nějaký vzor?

Dotáhnout bych to chtěla jednou třeba na Mistrovství Světa. Můj vzor je zároveň i má trenérka Nikol Raszykova.

Ty jsi jedna z těch, kteří využili nabídky Extrifitu prezentované v akci „Odměna za výsledek“. A také jsi na tu odměnu dosáhla. Pochlub se, za co ti byla vlastně předána ona odměna?

Zúčastnila jsem se Mistrovství Moravy a Slezska, kde jsem vysoutěžila v kategorii bikini fitness dorostenek do 166 cm 3. místo a v kategorii bikini fitness juniorek do 164 cm také 3. místo. Dále jsem se zúčastnila Mistrovství České republiky, kde jsem se dostala také v obou kategoriích do finále. Z bikini fitness dorostenek do 166cm jsem si odvezla 3. místo a z bikini fitness juniorek do 164cm jsem odvezla místo 5. 

To jsou moc pěkné výsledky. Proč sis vybrala právě tyto produkty?

Protože to jsou produkty, které používám neustále a mám s nimi proto dobrou zkušenost.

Myslíš si, že ti tato akce pomůže i v následujícím období?

Určitě, myslím, že každá podpora závodníků velice pomůže.

Kde vidíš své silné stránky a naopak slabiny? Jak je hodláš zlepšit?

Myslím, že mou silnější stránkou jsou nohy, ale určitě slabinou jsou záda a ramena, které se budu na další soutěž snažit vylepšit, co to jen půjde.

S kým na své přípravě spolupracuješ asi tak nejvíc?

Spolupracuji s mou trenérkou Nikol Raszykovou a s tatínkem. Od obou mám neskutečnou podporu a jak se říká: full servis.

Co ti v předsoutěžní přípravě dělalo největší potíže?

Největší potíží ani tak nebyly tréninky nebo omezené jídlo, ale studium, které jsem v přípravě poněkud zanedbávala.

Co plánuješ v nejbližším období?

Jak už jsem psala výše, v nejbližším období plánuji zlepšit mé nedostatky, a to především záda a ramena. Na tom už nyní intenzivně pracuji, 

nechci ztrácet čas.

Co bys poradila svým vrstevníkům, nebo spíš vrstevnicím, kteří nejsou tak úspěšní jako ty? Jak tě vnímají třeba ve třídě?

 Poradila bych, že pokud jsou nespokojeni se svou postavou, tak ji každý dokáže změnit, jen se musí chtít a ať se nestydí jít do posilovny, nebo požádat někoho o pomoc.  Ve třídě mé zájmy nijak neřeší, někteří mě sledují na sociálních sítích a pogratulují, ale nejvíce se diví, jaké nosím svačiny.

Řekněme, že někdo má výrazně omezený rozpočet. Pokud bys tedy měl zvolit jediný doplněk, který by to byl?

Zvolila bych asi protein.

Vraťme se k tréninku. Co je tvou nejlepší partií a jak ji cvičíš?

Mou nejoblíbenější partií jsou nohy a hýždě. Cvičím na každou partii silovější tréninky i na nohy a hýždě, jednou za čas dám tzv. vypalovací trénink o vyšším počtu opakování.  

Nejlepší partie jdou občas snadno. Ale máš partii, kterou sis musela vyloženě vydřít a pomohlo ti k tomu něco speciálního?

Vydřít jsem si musela nejvíce záda a ramena, na kterých musím ještě hodně pracovat.  Nic extra speciálního mi nepomohlo, největší pomoc je to, že mě baví tréninky, kde musím vyloženě dřít.

Jaký je tvůj momentální tréninkový split a s jakým rozložením svalových partií?

Trénuji 5-6x týdně (podle času). 2x týdně cvičím nohy, záda a další partie 1x.

Zkoušíš maximálky? Pokud ano, jaké jsou a pokud ne, tak jaký máš názor na silová cvičení?

Maximálky přímo nezkouším, ale každý trénink se snažím zvýšit o něco zátěž. Názor mám na silová cvičení kladný, myslím, že není důvod, proč to nezkusit, když už člověk ví, jak na to.

Na jaké soutěži tě zase uvidíme?

Stoprocentně plánuji zase Mistrovství Moravy a Slezska 2020, vše ostatní ukáže má forma.

Znáš Extrifit Team? Je někdo z Teamu, který tě motivuje víc než ostatní? 

Ano, znám. Nejvíce zajímavý pro mě je Vojtěch Koritenský.

Je nějaká osobnost, se kterou bys šel rád třeba na večeři? Kdokoliv, nemusí to být jen někdo z kulturistiky nebo fitness.

Šla bych ráda na večeři třeba s Dwaynem Johnsonem, protože mi přijde vtipný a sympatický.

Chceš na závěr něco dodat?

Chtěla bych jen dodat, že tímto ještě jednou děkuji mé trenérce, tatínkovi a celé rodině a kamarádům, kteří mě podporovali.

Já ti děkuji, Lucie, za rozhovor.