Mistrovství Slovenské republiky v Mrtvém tahu

Autor: Veronika Zemanová

Tuto sobotu 24.2. se konalo v Sečovcích otevřené Mistrovství Slovenské republiky v Mrtvém tahu.

Cesta nebyla zrovna nejkratší, jeli jsme něco přes 500 km a kluci přes 700 km. Na místo jsme dorazili okolo 15:30 hod a ubytování zrovna neprobíhalo hladce. Pokoje ještě nebyly uklizené, a navíc jsme je museli i reklamovat. Ale nakonec i přes tyto potíže jsem si víkend náramně užila.

Nestihla jsem shodit do 67,5 a tak jsem startovala v kategorii do 75kg ženy open RAW. Pro mě opět nová výzva a zkušenost. Byla jsem z toho dost nervózní. Ostatně kdy já nejsem že? :-D Sparinga mi tam dělala zcela nezkušená kamarádka Katka, která mě do Sečovců i vezla. Musím říct, že to má ta holka asi v krvi, protože byla úplně top. Vše, co jsem potřebovala, Katka pohotově udělala. Dokonce jsem se až lekla když na mě u prvního pokusu zařvala: Makej.. Nečekala jsem, že umí řvát jak tygr :-D Tímto jí patří obrovské děkuji!!!!

Měla jsem jednu soupeřku, která mě pěkně prohnala, ale nakonec jsem vyhrála s výkonem 185kg při bw 68,1kg a získala tak i titul Absolutní Mistryně SR a zapsala si národní rekord. Za Extrifit Power team tam také závodil Miroslav Vítek, který cestoval společně s dalšími třemi muži. I když nepatří do týmu tak i o nich bych se ráda zmínila, neboť jsem poznala další moc fajn lidičky. A hlavně mi tam Míra také neskutečně pomáhal, a tak by to v týmu mělo fungovat.

Nyní nejprve k charismatickému Mirkovi, který startoval v equip. Čekal celý den, tuším, až někde do 18:30hod, než začne startovat jeho kategorie. I přes obrovskou únavu ukázal, že právem patří mezi ty nejlepší v týmu. 3. pokusem zatáhl 290 kg a tak získal 1. místo ve své kategorii muži do 100kg a zároveň vyhrál i v absolutním pořadí.

Jeho kamarádi si také nevedli špatně a pro mě teda obrovsky emotivní zážitek byl, když jsem viděla tahat Milana Maška. Startoval ve stejné kat. jako Mirek tzn. muži do 100kg. Suverénně si tam zatáhl 270kg a tak se umístil na krásném 3. místě a k jeho překvapení si ukousl i 3.místo v absolutu. Zaujala mě jeho přezdívka Milda Mašek - turtle lift. Nejprve jsem si říkala, proč turtle???Až do doby, než mě zaujala jeho trhačka na levém zápěstí. V tom mi to došlo a srdce se mi roztlouklo jak o život. Sakra, ten borec má jen tři prsty. A tahá takové rance!!No respekt!!! Dokonce u jeho třetího pokusu se s potleskem postavili všichni rozhodčí a poté začala vstávat celá hala. To jsou momenty, které se vám opravdu vryjí hluboko do srdce. A já jsem nesmírně šťastná, že jsem toho mohla být součástí! Tenhle týpek s bizardním humorem nehledá výmluvy, proč to nejde, ale hledá možnosti, aby to šlo!

Juraj Barnet si tam v RAW muži do 90kg zatáhl 225kg a Jiří Barnet equip masters do 110kg zatáhl nádherných 200kg. Měla jsem tu možnost s nimi posedět a popovídat si u jídla a pití a musím opravdu říct, že jsem se nasmála jak už dlouho ne. Díky hodně zpomalené obsluze jsme poseděli tak 2,5 hodiny. Jiní by byli naštvaní, ale zpětně jsem za to ráda. Protože, ty hlášky a zážitky nám už nikdo nevezme.

Také jsem tam potkala další dva členy našeho týmu Jozefa Keszoceho a Štěpána Motyčku, ještě s jejich přáteli (také liftery - Jiří Král, David Rajčány) Jirka bohužel kvůli nemoci nemohl nastoupit což byla obrovská škoda, protože měl natrénováno na pěkné umístění. I tak jel ale s námi a pomáhal nám s přípravou, takže mu patří velké díky! 

Z naší trojice závodil jako první Štěpán, který závodil v dorostu do 67,5kg. Neměl absolutní konkurenci a svou kategorii s naprostým přehledem vyhrál platným pokusem 210kg čímž zapsal i nový slovenský rekord v jeho kategorii.  Druhý startoval David Rajčány. David byl na svých prvních závodech a měl dost obavy. Jeho kategorie (dorost do 82,5kg) byla nabitá zkušenými závodníky. Jenže David se nenechal zastrašit a s naprostou lehkostí a rezervou zvedal pokus za pokusem. David ne jenom že vyhrál svou kategorii s výkonem 260kg ale umístil se i na nádherném 3. mezi všemi dorostenci a taktéž zapsal slovenský rekord.

Nakonec přišel na řadu Jozef Keszocze. Tentokrát šel do nižší váhové kategorie (muži do 90kg), kde ho čekalo 8 soupeřů. Pokoušel se třetím pokusem zatáhnout 275kg čímž by se posunul na 2. místo, ale bohužel, bylo to nad jeho síly.  262,5kg ovšem stačilo na 3. místo a tak i mě se podařilo získat cennou medaili. Chtěli bychom hrozně poděkovat všem, co nám fandili a drželi nám palce. Všem, co nás sledovali live na internetu. Všem, co se jakkoliv podíleli na našem umožněném startu. Nemalé poděkování patří také organizátorům za perfektní akci, ale především je třeba poděkovat našim rodinám, kamarádům a partnerům, bez nichž by to prostě nešlo.  A samozřejmě celému Extrifit  Power  Teamu za perfektní reprezentaci. Myslím, že jsme slovenským lifterům/kám ukázali pravou Českou sílu :-)