Nejlepší kombo pro skvělé napumpování

Autor: Pavel Vacek

Tentokrát žádný kecy a rovnou k věci. Jistě znáte záběry z rozcvičovny, kde závodníci i závodnice pumpují své svaly s cílem dosáhnout jejich plnosti a velikosti. Závody se nezadržitelně blíží, v podstatě už klepou na dveře a já mám pro vás vyzkoušený tip, jak dosáhnout skutečně skvělého napumpování. V Extrifit Clubu jsme asi před dvěma lety totiž začali používat trojkombinaci Argininu, HellGelu a Expressu a všechny reference byly bezvýhradně kladné.

Proč zrovna tohle?

NO stimulanty zná dnes kdekdo a také jsou hojně využívány. Většina z nich je však rozpustná ve vodě a z příjmu vody před nástupem na podiu má startovní pole soutěžících obvykle panickou hrůzu. Ne vždy oprávněnou, ale to je na jiné povídání. Teď se zaměřme na HellGel. HellGel je jako jeden z mála fungujících NO stimulantů v gelové formě. Vody je v této formě naprosté minimum a nijak tedy nemá šanci ohrozit vaše finální vyrýsování. Zároveň nemusíte nic složitě míchat a připravovat. Jednoduše vycucnete obsah pytlíku a je to.

Proč Arginin?

Dobrá otázka, neboť v Hellgelu už je. Ale málo. Resp. míň, než byste zrovna v rozcvičovně měli chtít. A Arginin prostě funguje. Není moc lidí, kteří by mohli zpochybnit citelné napumpování svalů po příjmu Argininu. Arginin je totiž základním kamenem suplementace pro napumpování svalů krví a součástí naprosté většiny takzvaných pre-workoutových (předtréninkových) produktů na trhu. Osobně doporučuji přidat 4-6 gramů k Hellgelu u větších chlapíků, 1-2 gramy u žen. Můžete použít klasický Arginin přijímaný cca hodinu před rozcvičováním, anebo v tomto případě vhodnější Arginine Peptides, který lze přijmout 15-20 minut před začátkem rozcvičování společně s HellGelem. Opět se nemusíte bát vody, lze vzít kapsli Argininu, cucnout si HellGelu a společně je to tam. Příjem nepočítejte od doby, kdy byste měli stát na pódiu, nýbrž od doby, kdy se začnete rozcvičovat.

Tuto zkušenost máme z loňska. Nově je v nabídce Citrullin, který je ještě rychlejší ve vstřebání. Je jak v kapslích, tak prášku a já osobně nahradil Arginin na soutěži Citrullinem. Gramáž a princip je však stejný jako v případě Argininu, nehledě na to, že práškový Citrullin s příchutí pomeranče mi dal zavzpomínat na doby, kdy jsme cucali Vitacit v prášku. Tak strašně chutný a dobrý je. 

Proč Express?

Určitě znáte, jak do sebe závodníci cpou v zákulisí polystyrenové chlebíky s džemem, někdy už se tlačí čokoládky a jiné dobroty. Důvod je ten, že chtějí mít dostatek sacharidů, jednoduchých cukrů apod.. právě pro onu plnost svalstvo při pumpování. Výsledkem ale mnohdy bývá také nafouklé břicho a smrad jak ve vopičárně. Rychlé cukry však vysajete během půl minuty z Expressu a právě v kombinaci s HellGelem a Argininem vytvoří působivé kombo, které skutečně pocítíte. V tom horším případě, pokud to fungovat nebude (a o tom vážně pochybuju) se nestane vůbec nic. Tzn., že vám to vaši formu v žádném případě nemůže zhoršit, tudíž můžete všechny vaše obavy hodit za hlavu a s klidným svědomím to vyzkoušet.

No a to by bylo asi tak všechno. Přeji vám mnoho úspěchů na soutěži, určitě se tam uvidíme. Extrifit Club tohle combo většinou nafasuje před soutěží, vy si ho někde sežeňte. (budeme to mít na stánku) Myslím, že takhle malá investice se vám vrátí stonásobně pocitem velikých, napumpovaných svalů, připravených svést tuhý boj o vítězství.