Norbert Zajac- rozhovor před Olympií Amateur

Autor: Extrifit

Norbert Zajac, člen Extrifit Teamu, který na IFBB Diamond Cup v Žilině vyhrál svou kategorii do 85 kg, je momentálně ve Španělsku, kde v sobotu 11. 6. absolvuje v Marbelle soutěž Olympia Amateur Spain 2016.

Norbert byl s formou na Diamond Cupu spokojený. "Samozřejmě, objem by se hodil větší a možná by pak byla i PRO karta doma, ale vítězství mě potěšilo. Tento výsledek hodnotím jako dosavadní vrchol mé kariéry, více než titul mistra světa juniorů, neboť toto byl triumf na prestižní mezinárodní soutěži a v mužské kategorii. " 

Norbert Zajac se po konzultaci se svým trenérem Andrejem Mozolánim rozhodl využít dobrou formu ze Žiliny a natáhnout jarní sezónu o tři týdny. "Jelikož mým dalším cílem bude nominace až na Mistrovství světa 2017, bylo by škoda ukončit sezónu teď, když je ještě možnost absolvovat jednu soutěž Olympia Amateur Spain. Já jsem typ závodníka, který, kdyby mohl, chodil by na všechny soutěže ... Od Diamond Cupu jsem se podle názoru trenéra ještě zlepšil. Příprava byla podobná, těžké silové tréninky, těžké váhy ... Forma by tedy mohla být lepší, pokud to neovlivní zdravotní komplikace, které se vyskytly. Nikde jsem to neuváděl, nerozpitvával jsem to, aby to nevyznělo tak, že si dělám zadní dvířka na případný neúspěch, ale měl jsem horečku, ale snad to bude v pohodě. "

Norbert bude na Olympia Amateur Spain 2016 (loni na této soutěži obsadil 4. místo) startovat v kategorii kulturistika do 85 kg. Jaké cíle si dává? "Chci mít lepší formu než na Diamond Cupu. Ze startovní listiny vím, že mými soupeři budou závodníci ze Španělska, Portugalska, Polska, Ukrajiny, Malty, Itálie a Kataru. Obvykle to nedělám, ale teď jsem si je projel na facebooku. Podle fotek těžko říct, jací jsou, někteří jsou na fotkách brutální, jiní slabší, ale živě to může být opačné. Dám do toho maximum a budu bojovat o co nejlepší umístění, "řekl Norbert Zajac, který má dnes registraci závodníků. Soutěžní kategorie Zajíce je na programu v sobotu 11. 6.