Pepa Drda- Kdybych sypal, a vypadal takhle blbě, tak to bych se hodně styděl…

Autor: Pavel Vacek

Ahoj Pepo, položím ti stejnou otázku jako vloni, ale ne všichni čtenáři tě znají. Mohl by ses tedy našim čtenářům krátce představit? Jak dlouho cvičíš, co děláš, jakou studuješ školu?

Ahoj, tak teda pro ty, co by mě omylem a hrubou chybou neznali, (ironie) jsem Pepa Drda, je mi 20 let a studuju na Jihočeské univerzitě Nutričního terapeuta. Věnuji se kulturistice již 6. rokem a 2,5 roku v ní závodím, skrze podzimní a jarní sezóny.

Tvoje letošní výsledky jsou úctyhodné:

Absolutní Mistr Čech dorostu a juniorů.

Mistr Čech junioři 77kg+ open

Vícemistr 

České republiky junioři 77kg+ open

Extrifit Cup:

Absolutní vítěz Extrifitcup kulturistika muži

Absolutní vítěz Extrifitcup kulturistika dorostu a juniorů

Vítěz Extrifitcup kulturistika muži do 90kg

Vítěz Extrifitcup kulturistika junioři 77kg+ open

Grand Prix Zbýšov:

Vítěz Grand Prix Velká Bíteš junioři 77kg+ open

2. Místo Grand Prix Velká Bíteš klasická kulturistika muži

RCO Cup:

2. Místo RCO cup klasická kulturistika muži

BFC Cup:

Vítěz BFC cup kulturistika junioři 77kg+ open

3. Místo BFC cup kulturistika muži do 90kg

 

Jakou soutěž sis nejvíc užil a která ti naopak nesedla?

Bezkonkurenčně jsem si organizačně nejvíc užil Extrifitcup, kde jsem mohl být ve více kategoriích, což není speciální, ale nejvíc se mi líbilo nadstandartní zvládnutí časového plánu a celková organizace. A jako druhá, boj o republiku, samozřejmě. Nejméně mi sedly závody ve Velké Bíteši. Ne, z hlediska soupeřů či umístění, ale kvůli každoroční extrémně pokažené organizaci, kdy musí všichni závodníci čekat přes kategorie fitness dětí.

Ty si stejně jako vloni opanoval celou jarní sezonu. Bylo to tento rok těžší, nebo lehčí než vloni.

Bylo těžší stihnout přijatelnou formu na první závody, u těch dalších jsem věděl, do čeho jdu, ovšem i tak je to vždy velmi náročné a myslím, že nejen pro mě, ale i pro okolí. Co si budem…, když už to připravíte, tak to pak za to stojí.

Když jsme se viděli cca 8 týdnů před soutěží, měl jsem pochybnosti, zda to zvládneš, se připravit ve stejné kvalitě co vloni a zvládl. Co se po tom srazu stalo?

Jsme přesně u toho, že příprava byla hektická a stalo se to, že již od srazu jsem dost pekelně trpěl v režimu, který si řídím sám. Ale hmota ještě není, takže kvalita musí být o to lepší. Aspoň si zapamatuju, kdy mám přípravu začínat. No, obul jsem se do svého stylu „Udělej si nepohodlí a čím hůř se cítíš, tím líp to vypadá!“

Ty opakovaně deklaruješ, že se připravuješ striktně naturálně. A samozřejmě se setkáváš s nevěřícnými reakcemi, nebo dokonce posměchem. Jak na tohle reaguješ?

Heh, strašně moc si toho vážím, protože to je určitá forma nejupřímnější poklony. Popravdě jí často nerozumím. Vím, jak v mém věku vypadali opravdoví supertalenti (že Ronnie), a jak vždy říkám: “Kdybych sypal, a vypadal takhle blbě, tak to bych se hodně styděl…„

Pojďme se tedy podívat na tvou odměnu. Proč sis vybral právě tyto produkty?

Každý, kdo mě trochu sleduje nebo zná, ví, že hledám detaily, kde se dá. Napříč rokem miluju Agreezky, multivitaminy, omegy a podobně, v přípravě nedám dopustit na Hydro DH32 a v posledním roce jsem se dovzdělal a poučil, jakou využitelnost, mají právě vícesložkové proteiny. Navíc, jsem přihodil pár sleep supportů, protože fungují dobře a kvalitní spánek pomáhá jak Agreez před tréninkem.

Překvapilo mě, že sis vybral 15 balení (přes 30 kg) proteinu Long. Většina lidí preferuje klasiku typu CFM atd..  Proč ty sis vybral právě Long?

Největším úskalím jednosložkových koncentrátů je zároveň jejich největší výhoda- jejich vysoká rychlost ve stejný čas a náhlý pád. Studie říká, ale praxe někdy mění. Ovšem o výhodách a benefitech využití vícesložkových proteinů opravdu nelhali. Mohli jste si všimnout sami, kolik vícesložkových proteinů se i u nás v poslední době objevilo a právě Long mezi nimi patří mezi naprostou špičku. V podstatě jiný proteinový produkt mimo sezónu nyní nevyužívám. Je obohacený o trávicí enzymy a i při vyšších dávkách či po tréninku s ním mám nejlepší trávicí zkušenosti i pocitové a víc si o vícesložkových proteinech zjistěte sami.

Ty jsi na odměnu dosáhl i vloni. Jak hodně ti tahle akce pomohla v přípravě na letošní sezónu?

Ptáš se správně, protože akce mi pomohla velice. Z toho důvodu, že kdo četl poslední rozhovor, tak ví, že jako nyní, tvoří většinu odměny právě proteiny Long, loni byla tvořena Hydry DH32, agreezy a multivitaminy V52, což jsou, jak jsem již říkal, pro mě stěžejní produkty, které hnaly ještě z loňska tuto přípravu. Co si budem povídat, Hydra jsou drahá.

Řekněme, že někdo má výrazně omezený rozpočet. Pokud bys tedy měl zvolit jediný doplněk, který by to byl?

Musel bych zavřít oči a doufat v pestrý jídelníček jedince, a tak odsunout kvalitní multivitamin stranou a vybrat co nejkvalitnější a nejvšestrannější proteinový doplněk, takže vítejte zpátky, jsme u Longu.

Tvoji silnou stránkou jsou nohy, to samozřejmě pozná i slepec. Ale je nějaká partie, kterou si letos zlepšil, přestože ti moc nejde?

Moje válka probíhá s objemovostí vršku celkově. Nicméně, prsa a ruce- těm se nechtělo. Nejsem spokojen, ale musím přiznat, že i na nich jsme dosáhli konečně zlepšení. V dalších letech to bude stát za to, slibuji.

…jo a lýtka taky trochu vylezla.

A řekl bys nám nějaký fígl, jak si došel k tomu progresu?

Největším fíglem je bez debat zůstat konzistentním v tom, co děláte a i mimo sezónu tomu věnovat maximum, stejně jako v přípravě, pár týdnů do závodů. Mějte na paměti, že trénink je nejkratší část dne. Ostatní aktivity navíc vám dávají možnost, udělat to co ty ostatní ne. P.S. a nebát se to užrat!

No a teď k těm nohám. Jak je jezdíš, jaký styl tréninku vyznáváš? 

No tak přece na Platze :D Jde spíš o to, že trénink nohou by měl být vždy určitou výzvou, Ať už trénujete jakýkoliv styl. Mám-li být konkrétní, velmi se mi osvědčil jeden z mých dvou oblíbených tipů tréninku, a sice high volume princip tréninku, který jezdil můj oblíbec Jay Cutler.

Hodně se řeší, jestli se dají nohy udělat bez klasických dřepů. Co myslíš, dají?

Heh, ptáš- li se takto, bez klasických dřepů, odpovídám dají. Kdyby ses zeptal, jestli se dají udělat bez dřepů, odpovím ne…přijdete na to?

Jak vnímáš jako klasický stehnař kategorii Physique?

Oceňuji, že se vyhlašují až po nás, s Bikinama. Jak vypadají profi Physique?- krásná kategorie, co není snadná. No, a jsme u toho problému, že do Physique chodí až moc lidí, co by zatím závodit ještě neměli vůbec.

Co ti v předsoutěžní přípravě dělalo největší potíže?

V té letošní, přežít, protože jak jsme říkali, museli jsme to hnát hodně na krev. Na konci přípravy jsou stavy vždy kritické. Jde o to, že nyní kvůli tomuto nastaly již mnohem dříve. Jinak největší problém je absence milované pálivé pumpy při tréninku, když je málo jídla. Aspoň ten agreez to jistí.

Co plánuješ v nejbližším období?

Z hlediska cvičení jsem svůj cíl řekl již v tréninkovém videu, kdo neviděl, hned napravte na Ronnie, a to dostat se na váhu 100kg do 10% tuku. Jinak dostudovat vysokou školu a stát se úspěšným podnikatelem.

Co bys poradil svým vrstevníkům, kteří nejsou tak úspěšní jako ty? V čem vidíš největší chyby?

Poradil bych jim přijmout fakt, že vždy se najde někdo, kdo dělá něco víc. Snažit se i mimo sezónu nebýt pohodlný a snažit se být ten, kdo dělá o nějaký detail navíc. Potom vzdělávat se, však máme ten YouTube, a najít si dobrý vzor a styl, který sedí jejich osobnosti.

Na jaké soutěži tě zase uvidíme?

Otázka, na kterou sám nevím jistě odpověď. Nechci znova vymetat jaro, a uvidíme, jaké naděje by byly do náročnějších soutěží. No, pro ten titul republiky se možná vrátím.

Je někdo z Extrifit Teamu, který tě motivuje víc než ostatní? 

Budu se opakovat jako loni a bude to Vojta Koritenský, motivuje mě svými úspěchy závodníka, podnikatele, jeho vystupováním a za to, že si nechal dokázat narůst tři hlavy.

Co tě na kulturistice nejvíc baví?

To, že mám každý den na co se soustředit, čemu se věnovat, na co se těšit a ideálně sklidit odměnou zlepšení a snažit se zjistit limity, kam až mohu zajít a jak bych mohl jednou vypadat.

Je nějaká osobnost, se kterou bys šel rád třeba na večeři? Kdokoliv, nemusí to být jen někdo z kulturistiky nebo fitness.

Vím, co jsem odpovídal loni, tak se pro změnu nebudu opakovat a letos hrdě zmíním Jaye Cutlera. Právě jako legendárního kulturistu, ale i jednoho z nejúspěšnějších podnikatelů, který si nyní zdravě užívá života.

Chceš na závěr něco dodat?

Chtěl bych poděkovat všem, co to dokázali dočíst až dokonce a je mi zvláštní říkat “pro všechny fanoušky“, ale zkusím připustit, že mě už někdo zná, a těm slíbit, že teprve začínáme! Extrifitu děkuji za podporu, a Tobě Pavle, za další hezký rozhovor.