Předsoutěžní seminář SKFČR

Autor: Extrifit

Připravujete se na podzimní soutěže SKFČR anebo teprve uvažujete o startu na jarních mistrovských soutěžích 2019? Chcete se dozvědět, jak si vybrat a dobře nastavit vhodnou předsoutěžní dietu, jaký postup zvolit ve fázi sacharidové superkompenzace a odvodnění a jak načasovat co nejlepší formu na závody? Zajímá Vás, jak se správně prezentovat na domácích i mezinárodních soutěžích? Chcete si vyzkoušet 'nanečisto' pózing přímo pod dohledem rozhodčích SKFČR a opravit veškeré případné chyby v projevu na pódiu? Zúčastněte se pravidelného speciálního metodického semináře (ten první byl v červnu), který připravil Svaz kulturistiky a fitness České republiky po letní soutěžní přestávce před začátkem podzimních soutěží.

Předsoutěžní seminář se uskuteční v sobotu 15. září 2018 od 14:00

POZOR!! Seminář nebude v tradičním místě v Kině Perštýn v Praze, neboť to je pro rekonstrukci uzavřeno. Proto se seminář uskuteční v přednáškovém sále PVA Letňany, vstup A, což je zejména pro mimopražské návštěvníky skvělá zpráva pro mnohem lepší dostupnost místa konání. Adresa PVA Letňany (místo konání Evl’s Prague) je Beranových 667, Praha 9

Program a témata semináře

Seminář k metodice předsoutěžní přípravy:

  • tréninková metodika v předsoutěžní fázi přípravy v jednotlivých sportovních kategoriích (kulturistika, bodyfitness, bikiny fitness a men's physique
  • výběr a individuální nastavení vhodné předsoutěžní diety, dávkování a načasování příjmu energie a makroživin, zásady efektivní suplementace a výběr vhodných doplňků výživy v předsoutěžní přípravě
  • rozbor závěrečné fáze přípravy na závody a správný postup sacharidové superkompenzace a odvodnění
  • specifika přípravy na několik po sobě navazujících soutěží
  • nejčastější chyby a rizika v předsoutěžní přípravě, témata "metabolic damage", "cheat days" a přejídání po závodech
  • zakázané látky

Praktická část - nácvik správného provedení pózingu a prezentace na soutěži:

  • teorie a praktická ukázka správného provedení pózingu a prezentace závodníků na domácích i mezinárodních soutěžích
  • způsob hodnocení rozhodčích v jednotlivých sportovních kategoriích a průběh soutěží SKFČR a IFBB
  • nejčastější chyby závodníků v prezentaci na soutěžích
  • praktická výuka pózingu pro účastníky semináře a případná korekce chyb při pózingu od rozhodčích SKFČR (pózing na pódiu je pro účastníky samozřejmě dobrovolný) - plavky s sebou!

Komplexním seminářem o správné metodice přípravy na soutěže Vás bude provázet člen Trenérsko-metodické komise SKFČR a autor knih Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z a fitness bestselleru Moderní výživa ve Fitness a silových sportech Ing. Lukáš Roubík, dále pak rozhodčí SKFČR a vicemistr Evropy v klasické kulturistice Vítek Sahula.

Praktickou ukázku pózingu a podiové prezentace nutnou k úspěšnému působení v kategorii Bikiny Fitness pak bude mít na starosti čerstvá Elite Pro závodnice VERONIKA ZEMANOVÁ, a zároveň trenérka a managerka sítě posiloven Jatomi Fitness. Nezapomeneme ani na "začátečníky" kategorii Masters, případné dotazy mohou směřovat na Pavla Vacka, finalistu z MS Masters 2018, který bude taktéž přítomen.

Informace na závěr + způsob přihlášení

Seminář začíná od 14:00 hodin, budova bude otevřena po celý den. Předpokládaný závěr je mezi 18:00-18:30 (s přestávkou). Místo konání je dostupné pár minut chůze od stanice metra C - Letňany. Na rozdíl od minulých seminářů však můžete pohodlně dorazit i autem, neboť kapacita parkování je v místě konání téměř neomezena.

Účast na semináři je samozřejmě ZDARMA. Chcete-li se zúčastnit, je ale nutné se včas přihlásit, a to e-mailem zaslaným na pavel.vacek@skfcr.cz. V e-mailu prosím uveďte své jméno (popř. jména všech účastníků, kteří s Vámi přijedou) a název fitness centra (resp. sportovního oddílu SKFČR, pokud máte registraci), ve kterém se budete připravovat na soutěže. Pokud se budete chtít zúčastnit výuky pózingu na pódiu, nezapomeňte si vzít plavky. Přihlášení je bezpodmínečně nutné s ohledem na kapacitu sálu i přípravu dárků pro všechny účastníky od společnosti Extrifit, která je generálním partnerem Svazu kulturistiky a fitness České republiky.

Těšíme se na Vás!