Rok je fuč a my vám chceme poděkovat...

Autor: Pavel Vacek

Tak si to trochu zrekapitulujeme, co říkáte? V uplynulých dnech nám všem tak trochu jeblo a vydali jsme se na lov blyštivých kovů, omamných vůní, plyšových chuchvalců a shluk křemíkových součástek z Číny. Tím pádem jsem jel do fitka umístěného u obchoďáku zhruba tři světelné roky místo obvyklých 15 minut a zbytek života pak kroužil po parkovišti hledajíc volné místo a nebýt Agrezzu kolujícího v žilách, zhynul bych únavou v rychlosti 3 km/hod. Vyzkoušeli jsme si i své ostré lokty v davu a zavzpomínali na fronty před kasou. Ti technologicky zdatnější z nás ťukali milion cifer a pinů při on-line platbách a zbytek vyhlížel pošťáky, jestli jejich nová služba, částečně okoukaná od Amazonu, funguje. Amazon zkouší doručovat dronem. Česká pošta zkouší aspoň doručovat. 

Ale vše má svůj konec, hektické peklo vystřídali jedinci s uštvaným výrazem v tváři a zásadně mužského pohlaví, shánějící dary v čase za pět dvanáct, zatímco my, kovaní fitnessáci, se vydali do fitka na ten pravý vánoční trénink. Ve chrámu síly a kardio zóny vystřídaly sborové kastráty, toliko populární v čase adventním, dunivé beaty či řízný rock, což však přítomné cvičence neodradilo v přenesení vánoční atmosféry nasazením santaclausovské čepky a dělání legrace. Začátečníci vyfasovali čepku skřeta, ten, kdo nezvedl 50 kg na bench, musel cvičit v parůžkách soba. Odcvičeno, ještě předat světu poselství o tom, jak to s tím cvičením myslíme vážně a domů. Po štědrodenní tréninkové ztrátě důstojnosti v čapce a nálezu napumpovaných bicepsů už následoval pouze pohanský festival obžerství a hojnosti, paradoxně maskovaný za oslavu křesťanství vzývající skromnost.

Hardcore fitnessáci si dají bramborový salát tmelený jogurtem a lososem v páře, kultíci v objemu nepohrdnou řízečkem a salátem tmeleným porcí majonézy a vegani pozřou jen salát tmelený pryskyřicí z kůry.  U štědrovečerní večeře se sejdou nějací lidé, které občas vídáváte ve společném prostoru, ale tentokrát se na vás budou tvářit mile a vlídně a pokydané triko a tepláky s vytahanými koleny jako obvykle vymění za pěkné odění. Nikdo nebude čumět do mobilu, neb už jsou všichni vyčerpaní posíláním přáníček lidem, které jsme staletí neviděli.

Pak se výklad večera liší dle věku. Jde o saldo dárkové bilance. Pokud jste mlád, bydlíte s těmi lidmi, aniž by vám chodily složenky, pravděpodobně pro vás končí večer 24.12. plusem a vidinou bleskového nákupu na Extrifit.cz. Pokud jste ten, kterému se ve vašem bytě pohybují bytosti, a ještě musíte krýt náklady na jejich pohyb, jste pravděpodobně ve ztrátě s vidinou odloženého nákupu na Extrifit.cz Jedno mají obě skupiny však společné. Jsou blažení příjemným pocitem, neb dávání, ale i přijímání dárků je veskrze příjemná záležitost….

Vážení, pravidelní, čtenáři, (jiné tu u čtení tohoto článku ani nečekám),

jistě jste si již povšimli, že jsem vyznavačem textů spíše cynických a humoru černějšího než osazenstvo gumových člunů pendlujících ve Středomoří. Nemůžete tedy po mě v tento adventní čas chtít srdceryvná přání do nového roku, jež vám vyrve srdce i s tepající chlopní a do oka vytlačí slzu velikosti menšího okresního městečka.

Přesto vám chci vyjádřit nezměrné díky za vaši přízeň, kterou nám věnujete. A tak vám popřeji aspoň duševní pohodu, bohatou střevní mikroflóru, která se bude hodit, až vyměníte rýži za bramborový salát a spoustu, spoustu, pevného zdraví.  Přeji vám také hromadu peněz pod stromkem, které byste mohli utratit v našem e-shopu, jež vám mohou být nápomocny v dosažení vašich sportovních cílů a abyste byli i nadále spokojení s naší produkcí a službami.

Ale co vám hlavně a skutečně a především přeji, je to, aby vás a vaše blízké v následujícím roce nepotkalo něco špatného. O těchto Vánocích, a nejen o nich, se zkrátka mějte fajn a užijte si je nejlíp, jak dovedete.

To vám za celý EXTRIFIT přeje Pavel Vacek