Silový trojboj v Dětském domově Zašová

Autor: Extrifit

Poslední listopadový den není pro většinu lidí ničím zvláštní, ale v Zašové posledních 11 let startuje mezinárodní turnaj dětských domovů v silovém trojboji.

Tedy nejedná se o klasický silový turnaj, protože úplně všechny cviky se nedají pro děti použít.

Tento trojboj se však vždy skládá ze třech cviků a to proto, aby celý turnaj byl co nejvíce bezpečný a aby děti netrénovali jen jeden cvik, ale celé tělo. Proto disciplíny nejsou známy až do poslední chvíle.

Letošního turnaje se zúčastnila 30 závodníků a závodnic. Původně bylo nahlášeno více, ale opět stejně jako minulý rok nedorazil team z Polska. Slováci nás ovšem nezklamali a přijeli soutěžit.

Novinkou v letošním turnaji byla účast klientů terapeutické komunity Exit z Komorní Lhotky.

My, jenž se sportu věnujeme, víme, že sport je nejlepší prevencí i léčbou při problémech spojených s konzumací alkoholu a drog.

Ač byl tento turnaj již jedenáctý, stále máme stejné obtíže se zajišťováním sponzorů, ale jako každý rok to nějak dopadne.

O občerstvení se nám již tradičně stará Fa Skalka a několik místních firem jímž se ještě budu věnovat, přispějí i nějakou korunou ovšem co by to bylo za sportovní akci bez sportovních cen.

Letos, a ne poprvé nám s akcí pomohl Extrifit. Pavel Vacek již u nás v minulosti byl a ví, že největší brzda ve výkonosti mladých sportovců z ústavní výchovy je nedostatek bílkovin, a tak společně s Extrifitem doručil našim sportovcům proteiny a gainery, aby mohli lépe zúročit své snažení.

Výkony dětí rok co rok mírně vzrůstají, v roce 2012 vítěz zatlačil na bechpress 100 kg, v roce 2014 už 110 a sobotní vítěz vytlačil 140.

Vím, Junioři v dnešních federacích zvedají 180, ale tyhle děti nemají zázemí jako v běžné rodině a já jsem moc rád, že se i dnes najdou lidi, kteří jsou ochotni pomoci.

Za Dd Zašová Luboš Krhut