Slavíme 10 let! A to díky vám!

Autor: Extrifit

Pokud sledujete naše sociální sítě, asi vám neušla informace o desetiletém výročí existence značky Extrifit. Jasně, slavíme! A slavíme v plné síle navzdory neradostným okolnostem, které momentálně obklopují každého z nás. A je to díky vám, fanouškům, Extrifiťákům, že je naše značka vnímaná jako by tu byla odjakživa a informace o pouhých deseti letech existence mnohé překvapila. Přesto je to tak. Na začátku byl jeden člověk, jedna vize a jedno vymyšlené slovo bez významu. Ten člověk se jmenuje Mgr. František Nádvorník a to slovo je už několikrát zmiňované. Extrifit. Slovo, které kdysi neznamenalo nic a dnes je synonymem pro lídra doplňků výživy v segmentu kulturistiky a silových sportů, synonymem pro silnou etablovanou společnost, pro podporu kulturistiky a fitness, spolehlivého partnera Svazu kulturistiky a pro nejsilnější sportovní team v ČR, jehož členové mají adekvátní podmínky pro svůj sportovní, ale i osobnostně-společenský růst…

Nic z toho samozřejmě není náhoda. František Nádvorník je bývalý soutěžní kulturista, který vynikal skutečně dechberoucí šířkou zad, masivními rameny, skvělým vyrýsováním a separací a drtivě mizernými pažemi. Ačkoliv se stal absolutním Mistrem východních a středních Čech s finálovým výsledkem na M Čech, velmi brzy si uvědomil, že kariéra Mr. Olympia ho s tak výrazným genetickým hendikepem zřejmě nečeká. Přesto kulturistika v jeho srdci zůstala až do dnešních dní. Postupem času se s nasbíranými vědomostmi a samostudiem, stává jedním z nejvyhledávanějších kulturistických trenérů a konzultantů koncem devadesátých let. Dnes by se řeklo, že „udělal“ hromadu reprezentantů, nebo ještě výstižněji, byl by takovým guru ala Tomáš Bureš. Leč práce s lidmi trpící dietami a výkyvy nálad je náročná a trénování a přípravy mnohdy nevděčných a neloajálních borců ho uspokojovala čím dál tím méně. Bylo by ovšem chybou opustit všechny znalosti nasbírané za roky v kulturistice, ať již se jedná o fyzické potřeby tvrdě trénujících borců na dietách, ale jejich mentálního rozpoložení, které se vyznačuje tunelovým viděním a soustředěním na cíl. Zkrátka, kulturisté pro sebe chtějí jen to nejlepší a jenom to jsou schopni akceptovat. A tak se zrodil nápad vyrábět, distribuovat, zkrátka nějak podnikat v oblasti doplňků výživy. Myšlenka založit společnost, zabývající se ryze vlastním vývojem, výrobou a distribucí sportovní výživy tak přišla již před rokem 2010. Realizace projektu však začala v říjnu 2010 založením společnosti Extrifit, s.r.o. Od samého začátku to měla být společnost originální, a to se podařilo beze zbytku naplnit.

Extrifit však vstupoval na totálně přesycený trh, zaplavený všemi značkami světa, s nulovou distribucí, s téměř žádným kapitálem, žádným skladem a žádnou výrobní linkou. Extrifit disponoval pouze nadšením majitele, pracovní pílí a neochvějnou vírou v úspěch. Vírou v to, že se lze prosadit pracovitostí a kvalitou. Že pořekadlo, s poctivostí nejdál dojdeš, pořád platí. Že zákazník se vrací jen k poctivému produktu. A naše produkty poctivé jsou. Protože málokdo se vyzná v kvalitě jídla, doplňků a podobného sortimentu tak, jako kulturisté a nadšenci do fitness. Nechceme se nikoho dotknout ale méně kvalitní suroviny, malé množství aktivních látek, ředěné nápoje, to cyklisté, atleti, běžci, nebo třeba hráči kolektivních sportů málokdy poznají. Fitness borci to však poznají okamžitě a taky vám to okamžitě dají „sežrat“. Proto jsou produkty sportovní a doplňkové výživy značky Extrifit vyvinuty a vyrobeny primárně pro kulturisty a adepty silových sportů a fitness. Filozofií firmy je nabídnout právě ty suplementy, které jsou základním stavebním kamenem pro růst kvalitní svalové hmoty, rozvoj síly a spalování podkožního tuku. Děláme je tak, aby vyhovovaly nám a aby se za jejich propagaci nemuseli stydět námi sponzorovaní sportovci.  Žádné „zázračné“ módní výstřelky z oblasti výživy pro sportovce. Výhradně poctivé a opravdu potřebné suplementy, které jsou vyrobeny ze špičkových surovin! A proto Extrifit není pro všechny. Není o povrchnosti a pozlátku, proto se nám příčí najímat pouze vlivné influencery s mnoha followers, ale minimem sportovních úspěchů. Extrifit je určený pro ty, kdo milují těžké železo, a pro ty, kteří chtějí podat plný fyzický výkon, chtějí vyhrávat a zlepšovat se! Proto nás nadšeně propagují lidé s mnoha významnými sportovními výsledky, a proto jsme mnoho našich dlouholetých členů dovedli od amatérských umístění ke statusům profesionálů a účastí i na těch nejprestižnějších soutěžích světa. Extrifit, a na to jsme skutečně velmi hrdí, je dnes velmi početná komunita lidí, která se hrdě hlásí k filozofii značky a která tvoří úžasnou kulturistickou subkulturu. Proto je Extrifit synonymem pro podporu soutěží, talentu a sportovních ambicí, společností, jež ukazuje cestu za Vaším snem…

V současnosti naše výrobní závody opouští každý týden několik kamionů se stovkami tisíc kusů hotových výrobků. Mohutně investujeme do nových automatických technologií a jsme výrobně zcela samostatní. Výroba probíhá ve vlastních halách Extrifit®, a to od prvotního navažování ingrediencí, přes homogenizaci, rozplňování a balení až po kartonáž a paletizaci.

V průběhu několika málo let došlo k mohutným investicím do nákupu dalších budov s novými výrobními a administrativními prostorami a také k rozsáhlému nákupu moderních strojů a k výstavbě nových skladů. Aktuálně má Extrifit® plně soběstačnou výrobně technologickou základnu pro suchou, tekutou i gelovou výrobu.

Díky zapálení a nekonečné pracovitosti vedení společnosti a skvělému týmu pracovníků jak ve vývoji, tak ve výrobě, marketingu a distribuci, je dnes Extrifit® nesmírně oblíbenou značkou sportovní výživy mezi širokým spektrem zákazníků v oblasti fitness a kulturistiky v ČR, Evropě i zemích mimo EU. Za to vám, našim fanouškům a zákazníkům velmi srdečně děkujeme. Protože na začátku existence společnosti Extrifit® byl tento současný stav pouhým snem, dokonce jsme na takovou expanzi ani nedokázali pomyslet…

K několikrát zmíněné kvalitě:

 

Certifikát ISO 22000:2006

Firma EXTRIFIT® prošla procesem certifikace ISO 22000:2006. Norma ISO 22000 je mezinárodně schválený a uznávaný standard, který specifikuje požadavky na organizace tak, aby byla zajištěna bezpečnost potravin v celém potravinovém řetězci. Důraz je kladen nejen na systém řízení, ale i a na principy HACCP a na ostatní podpůrná bezpečnostní opatření, jako je správná provozní praxe, správná zemědělská praxe, správná veterinární praxe, správná hygienická praxe, správná distribuční praxe, správná sanitační praxe apod. Získání tohoto certifikátu je pro naše zákazníky zárukou bezpečnosti a kvality našich výrobků.

Certifikát HACCP

Firma EXTRIFIT® je držitelem cerifikátu HACCP, systému řízení kvality a zdravotní nezávadnosti potravin založeném na prevenci. Poskytuje systematické metody pro analyzování výrobních zemědělských a potravinářských procesů, identifikaci možných nebezpečí, analýzu rizik, stanovení kritických kontrolních bodů nezbytných k zajištění kvality a nezávadnosti potravinářských produktů a důsledné řízení a kontrolu těchto kritických bodů. HACCP je založen na Codexu Alimentarius, který byl vyvinut mezinárodními organizacemi: Organizací pro potraviny a zemědělství Spojených národů (Food and Agricultural Organization of the United Nations) a Světovou zdravotnickou organizací (World Health Organization).


Certifikát Státní veterinární správy

EXTRIFIT, s.r.o., jako etablovaný potravinářský podnik na základě auditu Státní veterinární správou, získal také Certifikaci za splnění požadavků, stanovených platnými právními předpisy v oblasti hygieny potravin, a to nařízení Evropského parlamentu a rady (ES), č 852/2004 a č. 853/2004 a souvisejících předpisů.

Certifikace TOP RATING AAA a Certifikace CZECH TOP 100

Společnost EXTRIFIT, s.r.o. již od roku 2013 pravidelně každý rok získává Certifikaci Top Rating, mezinárodní společnosti BISNODE a je hodnocena nejvyšší známkou AAA EXCELLENT. Na takto vysoké hodnocení dosáhne pouze 0,1% firem. EXTRIFIT, s.r.o. dokonce v současnosti patří mezi pouhých 100 společností v České republice, které dokázaly získat Certifikaci CZECH TOP 100. Tato certifikace byla udělena společnosti EXTRIFIT, s.r.o. za vynikající platební morálku, vynikající ekonomické výsledky, trvalý ekonomický růst, nulovou zadluženost a mimořádnou stabilitu.